Кирьос елиминира Григор Димитров от Kooyong Classic


Кирьос елиминира Григор Димитров от Kooyong Classic
Снимка: Getty Images/Gulliver

3581 0

Първата ракета на България Григор Димитров загуби във втория си мач на демонстративния турнир Kooyong Classic в Мелбърн, Австралия. Той отстъпи след 6:4, 6:2 на австралиеца Ник Кирьос след около час игра. Условията за игра в Мелбърн тази сутрин бяха тежки, но мачът все пак се проведе. 

Първият сет започна напълно равностойно. Всеки от двамата тенисисти печелеше без особени затруднения своето подаване и никой не успяваше да стигне до точка за пробив в първите осем гейма до 4:4. Деветият гейм обаче не се разви никак добре за Григор. Българинът загуби първите три точки при своето подаване и се стигна до 0:40 и три възможности за пробив за Кирьос. Гришо успя да спаси първите две от тях, но след това при 30:40 той не успя да вкара първия си сервис и Кирьос се възползва от това, за да направи първия пробив в мача. След това представителят на домакините спечели набързо и своето подаване и така затвори и сета в своя полза с 6:4.

Вторият сет бе доста по-различен. Още в третия гейм Кирьос стигна до шанс да пробие и веднага се възползва от него. Григор можеше веднага да върне пробива още в следващия гейм, когато Кирьос допусна изоставане с 0:40. Австралиецът обаче спаси и трите точки за пробив благодарение на изумителния си сервис, последната с ас. След това българинът имаше още два шанса да пробие, но не се възползва и от тях и загуби гейма.

Последва нов слаб сервис гейм за Димитров, който не спечели нито една точка и го загуби на нула, а след това и Кирьос взе и своето подаване, за да поведе с 5:1. Българинът успя да направи загубата си малко по-почетна, печелейки следващото си подаване, но в крайна сметка австралиецът не допусна да се стигне до обрат и затвори мача в своя полза с 6:2.

Димитров все пак продължава да води с 3:1 в преките официални двубои срещу този съперник. Това беше последният му подготвителен мач преди старта на Откритото първенство на Австралия. Днес той ще научи жребия си за първия за годината турнир от Голям шлем.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички