Григор Димитров се завръща на специален за него турнир след 4-годишно отсъствие


Григор Димитров се завръща на специален за него турнир след 4-годишно отсъствие
Снимка: Getty Images/Gulliver

4285 0

Първата ракета на България Григор Димитров е потвърди участие на тенис турнира на твърди кортове в Акапулко, който започва на 24 февруари. Това означава, че първата ни ракета ще се завърне на турнира след 4-годипно прекъсване, като последното му участие бе през 2016 година.

Акапулко е много специално място за българина, тъй като именно там той спечели първата си АТР 500 титла през 2014 година, когато на финала победи Кевин Андерсън в драматична битка. Григор ще играе преди Акапулко на първия за сезона АТР 500 турнир в Ротердам, който стартира на 10 февруари.

Българинът е шампион в надпреварата от 2014 г., като тогава той победи последователно Маринко Матошевич, Маркос Багдатис, Ернестс Гулбис, Анди Мъри и Кевин Андерсън, за да стигне до отличието. Година по-късно отпадна във втори кръг от Райън Харисън, а през 2015 г. участието му бе спряно на 1/4-финалите от Доминик Тийм. Тенисистът ни очаква да научи първия си съперник на Australian Open в четвъртък, когато ще бъде изтеглен жребият, на който Григор ще бъде сред поставените тенисисти (повече подробности вижте в тази статия).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички