Казахстанец е вторият съперник на Григор Димитров в Марсилия


Казахстанец е вторият съперник на Григор Димитров в Марсилия
Снимка: Getty Images

1334 0

Григор Димитров записа силно начало на турнира в Марсилия, след като победи квалификанта Хайс Брауер с 6-3, 6-2 след малко повече от час игра. По този начин Гришо прекъсна негативната си серия в Марсилия, записвайки първи успех при едва третото си участие в надпреварата. Следващото препятствие ще е казахстанецът Александър Бублик.

Статистика в двубоите Димитров - Бублик

В четвъртфиналите българинът ще се изправи срещу Александър Бублик от Казахстан (№50). Той се справи с представителя на домакините Грегоар Барер с 6:4, 6:2.

Дотук Димитров и Бублик са се срещали четири пъти, а балансът е 2:2. Българинът загуби първите два мача, но след това записа чисти победи в Синсинати 2021 и Индиън Уелс през миналата година.

В кариерата си до момента 25-годишният Бублик една спечелена титла  от АТР турнир и шест загубени финала. Върховото му класиране е на номер 30 в ранглистата.

Преди срещата между двамата Григор заяви: "Той е способен да играе страхотен тенис, но аз също съм. Много е важно винаги да се стремиш да се представяш по-добре, отколкото в предходния мач". А какво друго сподели след победата си днес - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички