Каратанчева влезе в основната схема на „Ролан Гарос”


Каратанчева влезе в основната схема на „Ролан Гарос”
Снимка: GettyImages/Guliver

1984 0

България ще има трима представители в основната схема на втория за годината турнир от Големия шлем „Ролан Гарос”. Това стана възможно, след като днес Сесил Каратанчева се наложи над Тамира Пашек с 6:1, 6:3 в среща от третия квалификационен кръг на турнира. Григор Димитров и Цветана Пиронкова вече си бяха осигурили участие в най-престижния турнир на клей за годината, а днес научиха и своите съперници.

Каратанчева нямаше особени затруднения в първия сет, като печелеше лесно подаванията си. Тя направи два пробива и поведе в резултата.

На старта на втория сет Сесил проби подаването на Пашек, но австрийката веднага върна пробива и изравни за 1-1. Последваха обаче два нови пробива за Каратанчева и при 5:2 тя сервираше за мача. Тя беше пробита, но след това не допусна нова грешка и затвори мача в своя полза.

Съперничката на Каратанчева в основната схема на „Ролан Гарос” все още не е известна, като се очаква първо да се изиграят и останалите мачове от квалификациите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички