Шарапова изтегли тежък жребий за Григор, Пиронкова започва срещу чехкиня на "Ролан Гарос"


Шарапова изтегли тежък жребий за Григор, Пиронкова започва срещу чехкиня на "Ролан Гарос"
Снимка: Getty Images / Guliver

2237 0

Преди минути бе изтеглен жребият за втория за годината турнир от Големия шлем „Ролан Гарос”. Григор Димитров и Цветана Пиронкова започват участието си от основната схема на турнира, като вече са ясни и техните съперници.

Григор Димитров е поставен под № 10, като той се изкачи с едно място заради отказването на Милош Раонич. Той обаче нямаше късмет при жребия, който бе теглен от неговата приятелка Мария Шарапова.

Българинът попадна в по-горната част на схемата. Първият негов противник ще бъде Джак Сок. До момента двамата са се срещали само веднъж. Това беше през миналата година, когато Димитров спечели с 5-7 6-4 6-3 на четвъртфиналите в Стокхолм.

Ако преодолее американеца, във втория кръг Григор ще играе срещу победителя от двойката Пабло Карено Буста - Виктор Естрея Бургос. Евентуален следващ негов съперник ще бъде Томи Робредо, Борна Чорич, Сам Куери или квалификант. На осминафинал Димитров може да срещне носителят на девет титли от "Ролан Гарос" Рафаел Надал.

В горната половина на таблицата е водачът в световната ранглиста Новак Джокович, който започва участието си от първия кръг срещу Ярко Ниеминен. Рафаел Надал и Новак Джокович може да се срещнат един срещу друг още на фаза четвъртфинал. В тази част на схемата е и Анди Мъри.

Роджър Федерер е в долната половина на таблицата и стартира срещу квалификант.

Цветана Пиронкова се падна в най-горната част на схемата при жените. Тя е непоставена, като нейна съперничка ще бъде чехкинята Барбора Захлалова - Стрицова. Ако се справи с нея, във втория кръг българката ще играе срещу Дениса Алертова или квалификантка.

Сесил Каратанчева също може да влезе в основната схема, ако победи Тамира Пашек в третия кръг на квалификациите. Мачът между двете тенисистки се играе в момента, като едва след неговия край ще стане ясно срещу кой ще играе победителката от него.

Първата съперничка на носителката на трофея Мария Шарапова ще бъде Кая Канепи. Световната номер 1 Серина Уилямс започва срещу квалификантка.

В основната схема и при мъжете, и при жените ще участват по 128 състезатели. Първият кръг започва в неделя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички