Каратанчева е на крачка от основната схема на Ролан Гарос


Каратанчева е на крачка от основната схема на Ролан Гарос
Снимка: Getty Images/Guliver

940 0

Сесил Каратанчева се класира за третия квалификационен кръг на турнира по тенис Ролан Гарос. Тя се наложи над американката Мария Санчес с 6:3, 6:7(5), 6:1 и вече е само на една победа от основната схема на втория за годината турнир от Големия шлем.

Срещата започна равностойно, като двете тенисистки печелеха подаванията си. Седмият гейм беше много оспорван, но Каратанчева успя да направи пробив и да вземе аванс от 4:3. Българката спечели своя сервис гейм, след което направи нов пробив и спечели първия сет.

Сесил започна много силно и втория сет, като направи ранен пробив. При 5-3 тя сервираше за мача, но загуби подаването си и Санчес изравни резултата. Американката проби за втори път подаването на Каратанчева, но българката върна пробива и се стигна до тайбрек. В него втората ракета на България имаше своите шансове, но не се възползва и Санчес изравни резултата в мача.

Решителният трети сет мина под диктовката на Каратанчева, която направи три пробива и спечели срещата.

В спор за място в основната схема на Ролан Гарос Сесил ще се изправи Тамира Пашек, която отстрани Жули Коан. Двете тенисистки са се срещали само един път до момента през 2011 г. в Щутгарт, като българката губи с 1:6, 3:6.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички