Жребият определи съперниците на Григор в Лондон, Надал е сред тях


Жребият определи съперниците на Григор в Лондон, Надал е сред тях
Снимка: принтскрийн

2277 0

Рафаел Надал, Доминик Тийм и Давид Гофен - това ще бъдат съперниците на първата ракета на България Григор Димитров на Финалния Мастърс в Лондон. Световният номер 6 при мъжете се падна в група "Пийт Сампрас".

Жребият бе теглен от германската легенда Борис Бекер. Както е известно, това е дебютно участие в Лондон за българската звезда. В групите всеки играе срещу всеки, а първите двама се класират за полуфиналите, където първият от всяка група играе с втория от другата.

Група "Пийт Сампрас"

Рафаел Надал

Доминик Тийм

Григор Димитров

Давид Гофен

Група "Борис Бекер"

Роджър Федерер

Александър Зверев

Марин Чилич

Джак Сок

Жребият е сравнително благоприятен за българина, предвид факта, че избегна Роджър Федерер - съперникът, срещу когото играе най-трудно. Срещу Надал хасковлията поне има победа, макар и само една от общо 11 мача.

Все още обаче не е сигурно дали Надал ще участва и ако участва - колко време ще издържи. Причината са проблеми в колената, по-точно с едно от сухожилията, което е претоварено и може да се наложи световният номер едно да си даде по-дълга почивка в края на сезона.

Срещу Тийм балансът на Григор също е отрицателен - 1 победа в 3 мача, но австриецът е трагичен на по-бързите настилки в зала. След US Open австриецът има едва 2 победи в цели 7 мача.

Срещу Гофен Григор е безпощаден - 3:1 победи, но последният им мач завърши с успех на белгиеца, с 2:1 сета в Ротердам тази година. Преди това българинът спечели двубоите им, пак през тази година, на четвъртфинала на Australian Open и на финала в София.

Турнирът започва в неделя, 12 ноември, като по традиция първият мач е в 16:00 часа българско време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички