Григор е сред петимата, които могат да изненадат фаворитите на "Уимбълдън"


Григор е сред петимата, които могат да изненадат фаворитите на "Уимбълдън"
Снимка: Guliver/GettyImages

2108 0

Остава по-малко от седмица до третия турнир от Големия шлем - "Уимбълдън". Роджър Федерер е големият фаворит за титла от тазгодишното издание, а защитаващият титлата си Анди Мъри остава на второ място по шансове, смятат букмейкърите. Рафаел Надал и Новак Джокович са другите двама най-близки претенденти.

Голямата цел на Григор Димитров за "Уимбълдън"

Sky Sports, обаче, обръща внимание на аутсайдерите, които може да объркат сметките на фаворитите. Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров в сред топ 5 на тенисистите, които могат да поднесат изненада на турнира. 

Ето петимата тенисисти, които може изненадващо да триумфират на Уимбълдън:

1. Григор Димитров

Българинът привлече вниманието през 2014-а, когато победи Анди Мъри на 1/4-финал, преди да отстъпи на Новак Джокович. Победната серия помогна на Григор да влезе в топ 10, но две години по-късно ранкингът му падна до №40. Сега обаче е на ръба от ново влизане в топ 10, но заради отпадането на 1/2-финала в Куинс малко не стигна да се пребори до заветната цел и по-точно само 5 точки.

На 5 точки от заветната десетка

2. Ник Кирьос

Той е доказал, че може да бие големите, като тази година два пъти се справи с Новак Джокович. Големият проблем обаче остава темперамента му. Когато стане напечено, почват да се чупят ракети и да се крещи. Въпросите около него са дали може да издържи на двуседмичен турнир, като този път трябва да бори и контузия, заради която се оттегли от Куинс.

3. Александър Зверев

Вече направи пробив в топ 10 на 20-годишна възраст и е считан за бъдещия номер 1. Германецът спечели първия си Мастърс, побеждавайки Новак Джокович на финала в Рим, а по пътя си преодоля Милош Раонич и Джон Иснър във Вечния град.

Благодарение на титлата се превърна в най-младият тенисист с Мастърс трофей от Джокович през 2007-а насам, а сега фокусът му ще е върху минаването на трети кръг, докъдето стигна миналата година.

4. Лука Пуй

Вдигна титлата в Щутгарт, но французинът не показа постоянство и отпадна рано в Хале. Миналата година Пуй стигна до 1/4-финал на "Уимбълдън".

5. Карен Хачанов

Руснакът със сигурност е играч, който не трябва да бъде подценяван. Достигането до 1/2-финалите в Хале, където отстъпи на Роджър Федерер, може само да му допринесе за допълнително самочувствие и повече увереност.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички