Ясен е първият съперник на Григор Димитров на Мастърса в Париж


Ясен е първият съперник на Григор Димитров на Мастърса в Париж
Снимка: Getty Images/Gulliver

1199 0

Вече е ясно кой ще е първият съперник на най-добрия български тенисист Григор Димитров на Мастърса в Париж. Той ще стартира срещу Адриан Манарино. Българинът, който миналата година достигна до полуфиналите на надпреварата, е поставен под номер 13 в схемата.

Димитров има две победи от два мача срещу Манарино. За последно двамата играха в края на февруари тази година в Акапулко, а Димитров спечели с 6:7(8), 6:2, 7:6(2).

При успех срещу Манарино хасковлията ще играе срещу победителя от двубоя между Йошихито Нишиока и Пабло Андухар, а в третия кръг може да срещне №4 в света Александър Зверев.

Световният номер 1 Новак Джокович се отказа от участие в Париж и няма да защитава титлата си от миналата година. В негово отсъствие поставен под номер 1 в схемата е Рафаел Надал, който няма титла от надпреварата, а под номер 2 – Стефанос Циципас. Надал почива в първи кръг, а във втори ще играе с победителя от двойката Филип Крайнович/Фелисиано Лопес. Циципас също почива в откриващия кръг, а във втори чака спечелилия измежду Юго Умбер и Каспер Рууд.

Григор направи силно представяне на турнира във Виена, но отпадна на 1/4-финалите от Дан Еванс.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички