Ясен е първият полуфинал на Sofia Open


Ясен е първият полуфинал на Sofia Open
Снимка: Getty Images/Guliver

1504 0

Световният номер 11 Давид Гофен се класира безпроблемно за полуфиналите на тенис турнира Sofia Open. В мач от трети кръг белгиецът се наложи с 6-1, 6-3 над своя сънародник Стив Дарси след само 73 минути игра. Срещата започна отлично за поставения под номер 3 в схемата, който реализира два бързи пробива, за да поведе с 4-0, с което предреши и изхода на първия сет.

За радост на феновете в столичната „Арена Армеец” втората част предложи далеч по-равностойна игра. В третия гейм пред Гофен се откри възможност за пробив, но Дарси успя да удържи подаването си. На свой ред 59-ият в света стигна до три точки за пробив при 0:40, като този път Гофен бе този, който трябваше да демонстрира характер. Въпреки трудностите третият поставен успя да вземе сервис гейма си и да поведе с 3-2.

Решителният момент във втория сет дойде в осмия гейм, при който Давид Гофен успя да пробие съперника, а след това на свой сервис да затвори мача с 6-3. По този начин 26-годишният белгиец се класира за полуфиналите в надпреварата.

Там негов съперник ще е шампионът от миналата година испанецът Роберто Баутиста Агут, който по-рано днес се наложи с 2-0 сета над петия поставен Жил Мюлер от Люксембург. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички