Яник Синер спечели титлата на Sofia Open за втора поредна година


Яник Синер спечели титлата на Sofia Open за втора поредна година
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

1164 0

Поставеният под №1 в схемата Яник Синер спечели трофея от Sofia Open 2021. На финала италианецът победи Гаел Монфис (Франция, №2) с 6-3, 6-4 и за втора поредна година е шампион в София. Синер стигна до трофея, без да загуби сет, като вече има 9 последователни победи в „Арена Армеец“. 20-годишният италианец вече има 4 спечелени титли от световния тур, три от които през този сезон. За Монфис пък това беше 22-ра загуба във финален двубой.

Синер започна ударно срещата и проби рано, след което с лекота затвърди за преднина 3:0. В седмия гейм пред Монфис се откриха две последователни точки за връщане на пробива, но италианецът показа безупречна игра в защита и съумя да вземе подаването си, след което сервирайки за успех в първата част не трепна. По сходен начин се разви и сет номер две. Синер отново проби рано и до края на срещата не позволи на Монфис да мисли за връщане на пробива.

„Поздравления за Гаел, ти направи страхотна седмица тук. Знам, че се надяваше на друг резултат днес, но и достигането до финал е страхотно постижение. Специални благодарности на моя екип, отлична работа. Поздравления и за организаторите и всички свързани с турнира“, каза в шампионската си реч новият-стар победител в Sofia Open Яник Синер.

„Нивото на игра беше високо днес. Имахме много, много дълги разигравания и се получи физическа битка. Щастлив съм, че отново съм шампион в София. Турнирът е страхотен. Днес изиграх най-добрия си двубой тук“, каза още щастливият шампион.

Младият италианец беше похвален лично и от опонента му в двубоя за трофея Гаел Монфис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички