Жалко: Дъждът отложи мача на Григор Димитров с Марожан за утре


Жалко: Дъждът отложи мача на Григор Димитров с Марожан за утре
Снимка: Getty Images

11745 0

Днес, 29-и май, първата ни ракета в мъжкия тенис - Григор Димитров, трябваше да изиграе втория си мач на турнира от "Големия шлем" - Ролан Гарос. Съперник на Гришо (№10 в ранглистата на ATP) е 24-годишният унгарец Фабиан Марожан (№43). 

Проливният дъжд в Париж обаче провали двубоя, който бе отложен за утре. Потърпевши от времето са всички тенисисти, чиито мачове щяха да се играят на открити кортове, включително първата ни ракета при жените - Виктория Томова. 

Решението за отлагане организаторите взеха около 18:10 часа, след като преди това отложиха срещите няколко пъти. Насрочването за 30 май не означава, че провеждането на мачовете е сигурно за тази дата.

Ето как протекоха часовете преди отлагането на двубоя:

ОБНОВЕНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА МАЧА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ

Мачът на българина беше планиран на корт №7, но сериозното количество дъжд промени плановете, защото в противен случай нямаше вариант мачът на Гришо да се изиграе днес. 

По последни данни, организаторите са преместили Димитров - Марожан на корт №14, като е втори мач в програмата и ще се изиграе след срещата Кейти Волинетс - Маркета Вондрушова. И на този корт обаче няма покрив, а двубоят при дамите е прекъснат при резултат 6:0, 1:4. 

Преди Димитров - Марожан

На старта в Париж Григор Димитров се наложи в три сета над американеца Александър Ковачевич (№87) - 6:4, 6:3, 6:4 (за 1 час и 58 минути игра).

Фабиан Марожан също записа чиста победа в първия кръг - 6:2, 6:2, 6:3 срещу Михаил Кукушин (№136) от Казахстан (1 час и 29 минути).

*Досега Димитров и Марожан никога не са играли един срещу друг!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - РЕКОРДЕН фонд: Григор Димитров взе колосална сума пари от Ролан Гарос само с 1 мач!

Григор Димитров

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички