Известен журналист: Григор Димитров все още работи, за да върне някогашния си легендарен потенциал


Известен журналист: Григор Димитров все още работи, за да върне някогашния си легендарен потенциал
Снимка: Getty Images

4892 0

Григор Димитров не спира да впечатлява с представянето си на корта, като в момента е част от Australian Open. А победите му от последните месеци накараха тенис анализаторите да се върнат в близкото минало, когато разкриваше, че има огромен потенциал.

Един от известните журналите, отразяващи тениса - Стив Тайнър, си припомни времето, в което Григор прохождаше в големия тенис и за сравненията с Роджър Федерер, които не се особено любими на българина.

Григор Димитров - младата сензация, която събираше тълпи

"Григор Димитров все още работи, за да върне някогашния си легендарен потенциал. Когато направих първото си пътуване за Откритото първенство на Австралия през 2011 г., Григор Димитров беше младият тенисист, когото всички в "Мелбърн Парк" искаха да видят. Той беше на 19, беше юноша №1 в света, играеше точно като Роджър Федерер и дебютира в основната схема на Australian Open

Григор Димитров отново вълнува тенис света

Местните български фенове скандираха името му - "Григ-ор Ди-ми-тров", толкова силно, че можеше да ги чуеш от пет корта. Фенове, агенти и журналисти се събираха на тълпи, за да го гледат как тренира. Една жена, като го видяла на сервис, казала на приятел: "Той дори стои като Фед".

Когато спечели мача си от първия кръг – първият му в историята на мейджър – репортерите се натъкнаха в една от малките вторични стаи за интервюта на турнира, за да чуят какво има да каже предполагаемото бъдеще на тениса. Докато излизахме, един от тези репортери ми прошепна: "Ще запомниш този ден", започва разказа си той.

След това отбелязва, че нещата не са се развили точно по план за Григор, който не съумява да стъпи на върха, но все пак има изключително успешна кариера. "Сега, 13 години и 700 мача след дебюта си, 32-годишният Димитров изведнъж отново се превърна в човека, който трябва да бъде гледан. Той идва от изненадващо постоянна 2023 година". А сега Григор ще играе във втория кръг от Australian Open срещу местен любимец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички