Изстрадан успех прати Кузманов на четвъртфиналите в Швейцария


Изстрадан успех прати Кузманов на четвъртфиналите в Швейцария
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

919 0

Втората ракета на България Димитър Кузманов отрази мачбол и се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на червени кортове от сериите Чалънджър в Цуг, Швейцария. Българинът елиминира с 6:1, 6:7(2), 7:6(6) финландецът Ото Виртанен, който бе "щастливият губещ" от квалификациите.

28-годишният пловдивчанин взе убедително първия сет със серия от пет поредни гейма. Във втората част аправи важен ход към крайния успех с пробив при 6:5. Последва и сервиране от негова страна, но не успя да затвори срещата, а в тайбрека Виртанен спечели шест поредни разигравания.

Решаващата трета част премина с доминация на сервиращите и се стигна до нов тайбрек. В него Кузманов отрази мачбол при 6:5 и с три поредни точки си осигури класиране към следващия етап.

Така българинът заработи 3710 евро и 25 точки за световната ранглиста, в която заема 189-ото място. Щвейцарската надпревара е с награден фонд от 134 920 евро.

Кузманов ще се изправи срещу италианския квалификант Лоренцо Джустино, а победителят ще се отправи към полуфиналите. Джустино е 30-годишен и в момента заема 260-то място в света, като е най-високата му позиция за цялата му кариера е 127-ма.

Двамата са играли два пъти помежду си и имат по една разменен успех. Кузманов печели с 6:3, 1:6, 6:3 в Биела през 2021 година, а в началото на май италианецът побеждава в Прага със 7:6(4), 4:6, 6:2.

Вижте как се разви миналата среща на Кузманов в алпийската страна!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички