"Изпитвам огромна болка": Водещ тенисист отложи завръщането си в тениса


"Изпитвам огромна болка": Водещ тенисист отложи завръщането си в тениса
Снимка: Getty Images

1859 0

Александър Зверев няма да се включи за Германия в груповата фаза на отборната надпревара Купа Дейвис в Хамбург тази седмица, след като усетил „огромна болка“ и е малко вероятно да играе до края на годината, заяви самият той.

Саша е в лазарета откакто скъса сухожилия на глезена си по време на полуфинала срещу Рафаел Надал на Ролан Гарос през юни. Той напусна корта в Париж на инвалидна количка и впоследствие се подложи на лечение за възстановяване на три скъсани сухожилия в областта на десния глезен.

25-годишният тенисист попадна в състава на Германия миналия месец след пропускането на Уимбълдън, но получи нов проблем по време на възстановяването си. „Изглежда направих твърде много и сега изпитвам огромна болка. Трябва да бъда разумен, в противен случай може да бъде опасно за в бъдеще“, обясни Зверев, който разкри, че дори ходенето му причинявало дискомфорт.

Зверев се свлече от второ до пето място в обновената световна ранглиста при мъжете след края на Ю Ес Оупън, където той не игра поради травмата си. Той е бил диагностициран с натрупване на течност в глезена, което повишава риска от фрактура.

„Говорим за седмици, твърде вероятно месеци, преди да се завърна към състезателна активност“, обяви Зверев, чийто фокус вероятно ще бъде насочен към това да се завърне към оптимална спортна форма навреме за началото на Аустрелиън Оупън през януари догодина.

Германия стартира своята кампания в група В на Купа Дейвис срещу Франция в сряда. Следва сблъсък с Белгия в петък и мач с Австралия два дни по-късно. Първите две страни в класирането ще прогресират до елиминациите през ноември.

Още тенис новини четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички