Изненада: Може да видим Цветана Пиронкова отново на корта през 2020 година, въпреки сезонът на WTA свърши


Изненада: Може да видим Цветана Пиронкова отново на корта през 2020 година, въпреки сезонът на WTA свърши
Снимка: Getty Images/Gulliver

1317 0

Въпреки че сезоните на ATP и WTA официално приключиха, българският привърженик на тениса може отново да има удоволствието да наблюдава наши представители по корта. Това е възможно благодарение на първите ни ракети при жените Цветана Пиронкова и Виктория Томова.

След като списъкът със заявки бе публикуван, стана ясно, че двете към момента са част от квалификациите ITF турнирът в Дубай с награден фонд 100 хиляди долара, като Пиронкова е №13 в тях, а Томова №19, което пък значи, че шансът да влязат директно в основната схема е малък.

Турнирът ще се проведе на хард между 7 и 13 декември и ще бъде със силно участие, като всички заявени до този момент за основната схема са част от топ 100, а сред тях са Уан Киан, Джан Шуай, Магда Линет, Кристина Младенович, Камила Джорджи, Катерина Синякова и други.

Сред чакащите резерви за Дубай са и други български тенисистки - Изабела Шиникова и Елица Костова, но техният шанс да попаднат в пресявките е минимален. А на кое място е България по брой тенисисти и тенисистки в топ 1000?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички