Изненада: Григор Димитров е основен фаворит за нов трофей - има две големи странности


Изненада: Григор Димитров е основен фаворит за нов трофей - има две големи странности
Снимка: Getty Images

12973 0

Първата ракета на България Григор Димитров продължава със силното си представяне през сезона и ще играе четвъртфинал на първия за годината турнир от сериите ATP 500 - този в Ротердам. Нещо повече - Гришо дори е смазващ фаворит да се класира за топ 4 и само "чудо" може да го спре.

Кой е единственият тенисист с по-голям шанс от Гришо за трофея в Ротердам?

За място там трябваше да срещне седмия в света Холгер Руне, когото победи на финала в Бризбън в началото на годината. Вместо това обаче ще премери сили с Александър Шевченко. Казахстанецът е 57-и в света и записа едва втора победа над представител на топ 10 в кариерата си. Това пък поставя Григор в още по-добра позиция дори за атака на трофея. Това показва и платформата за онлайн спортни залози efbet.

Само Яник Синер е по-голям фаворит от Гришо за трофея в Ротердам

Има само един състезател с по-високи шансове от Димитров и това е носителят на трофея от първия за годината турнир от Големия шлем (Australian Open) - Яник Синер. Коефициентът на efbet за триумф в полза на италианеца е 1,80. Любопитното е, че има още двама състезатели пред Григор в световната ранглиста на тази фаза, единият дори представител на топ 10. Става въпрос за Андрей Рубльов, който е един от най-близките на Гришо на тура, и за Алекс де Минор.

Никой от тях обаче не е с по-високи шансове от 32-годишния българин, който е единственият тенисист с цели 12 победи в Тура от началото на годината. Това до голяма степен се дължи и на факта, че Димитров има за опонент Александър Шевченко в четвъртфиналите, докато Рубльов и Де Минор се изправят един срещу друг.

И докато Гришо се среща за първи път с казахстанеца, то руснакът и австралиецът са мерили сили шест пъти. Паритетът е пълен - по три победи за всеки, като само в един от мачовете загубилият не е печелил сет. По ирония на съдбата това се случва именно в Ротердам - миналата година, когато Де Минор печели с 2:0.

Какъв точно е шансът на Григор Димитров за нов трофей?

Григор Димитров продължава силно през 2024-та

Коефициентът на efbet за това Григор Димитров да се поздрави с втори трофей от четири турнира за годината е 6,00. Точно толкова е и за Андрей Рубльов, докато ставката за Де Минор е 7,40. Ето какви са шансовете и на останалите четирима:

  • Талон Грикспор - 11,00;
  • Емил Руусувуори - 17,00;
  • Милош Раонич - 28,00;
  • Александър Шевченко - 35,00.

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

**Особено след мачовете от четвъртфиналите!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички