Прекрасно: Само чудо може да спре Григор Димитров за топ 4 - смазващ фаворит е


Прекрасно: Само чудо може да спре Григор Димитров за топ 4 - смазващ фаворит е
Снимка: Getty Images

3301 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфиналите в Ротердам. Това е третият турнир от общо четири през 2024-та, на който успя да стигне тази фаза. И двата минали случай дори стигаше до финал. Неслучайно 32-годишният хасковлия е и играчът с най-мнгоо победи през тази година - цели 12, постиганти в Бризбън, на Australian Open, в Марсилия и в Ротердам.

Григор Димитров е абсолютен фаворит срещу Александър Шевченко

Шансовете да стигне полуфиналите на първата надпревара от сериите ATP 500, на която участва през сезона, са огромни. Особено след като сензационно седмият в света Холгер Руне отпадна от 57-ия в световната ранглиста Александър Шевченко. Така Руне няма да има шанс за реванш срещу Гришо за загубения финал в Бризбън, а българинът ще влезе в четвъртфинала като суперфаворит. Това показва и платформата за онлайн спортни залози efbet.

Холгер Руне направи услуга на Гришо и отпадна в Ротердам

Коефициентът на efbet за успех в полза на Димитров е 1,21, докато ставката за неговия съперник от Казахстан е 4,40. Те ще се изправят един срещу друг в петък (16 февруари). Те не са се срещали нито веднъж до този момент и това ще е първият им двубой. Шевченко влиза в него след едва втората победа в кариерата си срещу играч от топ 10. Той е на 23 години.

Гришо е в топ форма и позиция за полуфинал в Ротердам

Григор Димитров все още не е загубил сет в Ротердам, докато Шевченко загуби по един и в двата си двубоя - и срещу Джиджен Джанг, и срещу Холгер Руне. От 14 мача единственият случай, в който Гришо не е спечелил нито един сет от началото на сезона, бе във финала срещу Уго Юмбер в Марсилия. От 12 срещи през кампанията пък в три случая Александър Шевченко не е успявал да вземе и сет.

Коефициентът на efbet за това Григор Димитров да успее да спечели сет е 1,12, докато ставката за това да стори Александър Шевченко е 1,92. Съответно пък пазарът за това казахстанецът да спечели точно един сет в двубоя е 3,55.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички