Изненада: Цветана Пиронкова ще получи покана за "Ролан Гарос"


Изненада: Цветана Пиронкова ще получи покана за "Ролан Гарос"

1392 0

Най-добрата българска тенисистка за новия век Цветана Пиронкова ще получи шанс да покаже на какво е способна на още един от турнирите в "Големия шлем". След изумителното ѝ представяне на US Open, тя ще бъде поканена и на "Ролан Гарос", който ще се проведе от края на септември до началото на октомври в следствие на пандемията от Covid-19, която наложи промени в тенис календара за 2020 година. 

Новината определено е изненадваща, тъй като организаторите на Откритото първенство на Франция не се очакваше да поканят нея, а френски тенисистки, които са извън основната схема на турнира. Българска федерация тенис са успели да "ударят рамо" на Цвети Пиронкова, което заедно с превъзходното ѝ представяне в САЩ и класирането за топ 8 след 3-годишно отсъствие, е наклонило везните в полза на българката. 

Другите известни имена, които също с покана попадат в основната схема в Париж, са Южени Бушар и Анди Мъри. "Ролан Гарос" ще се проведе между 21 септември и 11 октомври, като дори се планира допускането на зрители по трибуните, макар и това все още да не е напълно сигурно. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Класации


Петте футболни звезди, които никога не са изпускали дузпа

В света на футбола дузпите са лотария. И рано или късно всеки футболист тегли губещ билет. Дори легендарни играчи...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама