Измъкнат тайбрек от 5:1 и без загубен сет: Яник Синер изхвърли Андрей Рубльов от Australian Open


Измъкнат тайбрек от 5:1 и без загубен сет: Яник Синер изхвърли Андрей Рубльов от Australian Open
Снимка: Getty Images

1039 0

Италианецът Яник Синер победи Андрей Рубльов с 6:4, 7:6(5), 6:3 и се класира на полуфиналите на Australian Open.  Двубоят продължи 2 часа и 41 минути.  В битка за място на финал Синер ще играе с рекордьора по титли от турнири от Големия шлем, както и от такива от Австралия - Новак Джокович от Сърбия.

По този начин стигна до пета поредна трисетова победа за четвъртия поставен в основната схема. Синер за пръв път ще играе на полуфинал в Мелбърн. Досега той има само едно влизане в Топ 4 на турнири от Големия Шлем - миналата година на Уимбълдън.

Рубльов е аут от Australian Open

Рубльов имаше два поредни брейкпойнта при 2:1, но не успя да оползотвори нито един от тях. Това струваше скъпо, тъй като Синер проби и поведе с 4:2. Това бе ключовият момент в откриващия сет и италианецът се наложи с 6:4.

Във втория сет никой от опонентите не успя да реализира пробив и това наложи изиграването на тайбрек. В него всичко изглеждаше решено, след като Рубльов поведе с 5-1. След отлична игра в защита Синер се върна в двубоя и направи обрат, за да удвои преднината си в мача след 7-6(5). Третият сет се разви така, както и първият – Синер отрази два брейкпойнта и реализира единствения пробив, като по този начин оформи крайния резултат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички