Интервю с Анди Мъри: Ако не беше Боб Райън, едва ли сега щях да играя тенис


Интервю с Анди Мъри: Ако не беше Боб Райън, едва ли сега щях да играя тенис
Снимка: Getty Images/Guliver

2173 0

Анди Мъри изостри играта си по време на тренировките, но шотландецът заяви, че е настъпил моментът наистина да тества себе си, завръщайки се на сингъл в Синсинати. Мъри претърпя операция за смяна на тазобедрената става през януари в опит да спаси кариерата си, като се завърна наскоро на двойки.

32-годишният тенисист е готов да се завърне на сингъл, като първият му мач след загубата от Роберто Баутиста Агут на старта на Аустрелиън Оупън, ще бъде срещу французина Ришар Гаске. „Представянето ми срещу топ играчите по време на тренировките беше на ниво“, сподели трикратният шампион в турнирите от Големия шлем, който в момента заема 325-то място в световната ранглиста. „Но в даден момент трябва да направиш следващата крачка и да се опиташ да играеш в състезателен мач. Най-бързият начин, по който може да забързаш този процес, е като си на тренировъчния корт и играеш с най-добрите“.


Мъри осъзнава отлично, че ще му отнеме време да възвърне доброто си движение по корта. „Не очаквам да се движа толкова добре по корта, колкото преди, но определено мога да се придвижвам по-добре, отколкото сега“, обясни той. „Ще ми отнеме време, но аз започнах да практикувам на сингъл преди две седмици. Когато играеш на най-високо ниво срещу най-добрите играчи в света, те удрят топката здраво и това отнема време, докато свикнеш отново“.

Шотландецът каза още, че се е вдъхновил от легендата на двойки Боб Брайън, който се завърна успешно на корта след претърпяна операция на бедрото. „Вероятно щях да се подложа на операция, така или иначе“, каза Мъри. „Но не съм сигурен, че щях да опитам отново да играя тенис, ако не знаех всичко това, което той ми разказа за възстановяването си след операцията. Той бе брилянтен“.


Мъри се завърна на двойки през юни, като спечели турнира в Куинс в тандем с Фелисиано Лопес, с когото си партнира и в Монреал до осминафиналите на надпреварата миналата седмица и ще играе заедно и в Синсинати. Шотландецът, който игра смесени двойки заедно със Серина Уилямс на Уимбълдън, ще се изправи срещу поставения под номер 4 Доминик Тийм във втори кръг, ако преодолее на старта Гаске.

„Осъзнаваш, че завръщането на сингъл е трудно нещо, защото зависиш от съдбата на жребия през по-голямата част от времето. Ще дам всичко от себе си, за да се справя, надявам се това да е само началото на нови и нови вълнуващи сблъсъци в турнирите на сингъл“, завърши той.

Междувременно Григор Димитров записа рекордно ниско класиране в световната ранглиста на ATP от 2012 година насам (подробности четете тук).


Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички