Рекорден срив за Григор Димитров: Излетя от топ 70 на света


Рекорден срив за Григор Димитров: Излетя от топ 70 на света
Снимка: Getty Images/Guliver

4825 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров от тази седмица заема 74-о място в света. Световният номер 3 от края на 2017 година се намира в тотален срив на корта през последните две години, което безславно го отведе със 71 места по-надолу в ранглистата на ATP.

Както е известно, Григор Димитров за последно игра на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Монреал, където загуби още първия си мач срещу Стан Вавринка. Това ранно отпадане от турнира в Канада доведе до загуба на 20 позиции в света.

За последно Григор заемаше толкова ниска позиция в световната ранглиста през май 2012 година, когато бе на 87-о място. От началото на годината пък българинът изпадна с 55 места, след като през януари все още се задържаше в топ 20.

Тази седмица предстои ново предизвикателство пред Димитров, който имаше проблеми с контузии, довели и до по-неубедителните му резултати. Българинът ще играе на "Мастърс" турнира в Синсинати, където преди две години спечели първия и единствен засега трофей от такъв ранг. Негов съперник ще бъде отново Стан Вавринка.

Междувременно Григор Димитров обясни причините за срива в играта му. Повече по темата четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички