Ига Швьонтек с трогателен коментар по адрес на Серина Уилямс


Ига Швьонтек с трогателен коментар по адрес на Серина Уилямс
Снимка: Getty Images

1125 0

Световната номер 1 в женския тенис Ига Швьонтек продължава подготовката си за Откритото първенство на САЩ, а междувременно се подвизава и на турнира в Синсинати. Именно там тя поговори за оттеглящата се 23-кратна шампионка от Големия шлем Серина Уилямс.

Швьонтек и американката никога не са се срещали на корта, но 21-годишната полякиня не скри големия си съперник към легендата в женския тенис.

"Винаги ми е било трудно да срещна погледа на Серина. Трудно е, защото винаги има толкова много хора около нея, а аз съм срамежлива. Само когато я погледна, забравям че съм номер едно", призна Швьонтек.

"Чувствам се като дете в детската градина, когато я видя. Би ми харесало, ако е от другата страна на корта", добави дамата.

Именно Швьонтек може да стане първата тенисистка след Уилямс през 2013-а, която вдига седем титли преди Откритото първенство на САЩ, но при условие, че спечели надпреварата в Синсинати. Тя има 49 победи и 6 загуби през 2022 година.

Полякинята ще срещне Слоун Стивънс във втория кръг на Синсинати, докато на Уилямс и се падна Ема Ръдукану. Вижте кой ще е последният турнир на американката...!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички