И Григор Димитров, и Виктория Томова, загубиха позиция в световната ранглиста


И Григор Димитров, и Виктория Томова, загубиха позиция в световната ранглиста
Снимка: Getty Images

1523 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров падна с една позиция в световната ранглиста. Звездата, който не участва в турнири през миналата седмица, остана с актив от 2195 точки, но вече е 17-и в класацията. Той беше изпреварен от Бен Шелтън (САЩ), който спечели дебютна титла в Токио в неделя.

Рекордно класиране от българите пък записват Никола Колячев, който е 1228-и с 5 пункта, както и Александър Василев, който е 1539-и с 2 точки. Промени в топ 3 няма. Сърбинът Новак Джокович е лидер в класацията с 11045 точки и води убедително пред Карлос Алкарас (Испания) с 8805 точки и Даниил Медведев (Русия) със 7355 точки.

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова също падна с едно място при жените. Тя беше елиминирана в първия кръг на турнира в Клуж-Напока (Румъния) през миналата седмица и остава с актив от 716 точки, но вече е 99-а в класацията.

Водачка остава Арина Сабаленка от Беларус с 8425 точки. Втора със 7795 точки продължава да бъде Ига Швьонтек от Полша, а тройката се допълва от Коко Гоф (САЩ) с 5955 точки. В топ 10 на сингъл се завърна Барбора Крейчикова (Чехия), която е десета с 2775 точки. А в първи кръг във Виена Григор изтегли "късата клечка". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички