Холгер Руне вижда себе си още двама като новата "Голяма тройка" в тениса


Холгер Руне вижда себе си още двама като новата "Голяма тройка" в тениса
Снимка: Getty Images

1013 0

Световният номер седем в тениса - Холгер Руне, смята, че в този спорт се оформя една бъдеща Голяма тройка и той ще бъде част от нея. До скоро като такава определяха Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович.

Кои са новото Голямо трио?

20-годишният датчанин смята, че той, Карлос Алкарас и Яник Синер ще бъдат новото голямо трио в тениса. Към момента най-голямата титла в кариерата на Руне е тази от Мастърса в Париж. Синер и Алкарас вече имат титли от Голям шлем.

По този начин те ще станат по-добри играчи, смята той

"Да, мисля, че би било интересно за тениса и за спорта като цяло (те да бъдат Голямата тройка, бел.ред.). Такова съперничество като това между Федерер, Надал и Джокович в последните години помагаше на тениса да расте, да радва феновете и да привлича нови почитатели.

Това би било много добре както за спорта, така и за нас. То няма автоматично да ни направи по-добри играчи, а ще бъде предизвикателство да станем по-добри", заяви Руне, цитиран от еxcelsior.com.

През януари след победа над датчанина Григор Димитров спечели първата си титла от 6 години насам, а Руне каза силни думи за българина

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички