"Хьон Чунг задава стандартите за следващата генерация"


"Хьон Чунг задава стандартите за следващата генерация"
Снимка: Gulliver/GettyImages

1533 0

Очакваният в София шампион от Next Gen ATP Finals Хьон Чунг ще дойде в България, след като извоюва знаменита победа над Новак Джокович с 3-0 сета (7-6, 7-5, 7-6), отстранявайки бившия номер 1 на 1/8 финалите на Australian Open. Така двама от участниците в DIEMA XTRA Sofia Open – шампионите на АТП финалите за 2017 г. Григор Димитров и Хьон Чунг, стигнаха в топ 8 на Откритото първенство на Австралия.

„Хьон Чунг направо подпали „Род Лейвър Арина“ със завладяващата си и непоколебима игра. Той определено е човекът, който задава стандартите за следващата генерация и публиката в София ще има големия шанс отблизо да отправи поглед в бъдещето на тениса. С нетърпение очакваме Чун да играе в София“, заяви от Австралия турнирният директор на DIEMA XTRA Sofia Open Пол Макнами.

Още след като отстрани настоящия №4 в света Александър Зверев, Макнами заяви, че Чунг ще е истинска сила в София. Това се потвърди пред очите на целия свят в Австралия – след първата си победа над играч от топ 5 Чун елиминира и Джокович, ставайки първият кореец на ¼ финал в турнир от Големия шлем.

След австралийската си приказка Хьон Чунг пристига директно в България. Очакваният с голям интерес тенис турнир в София е от 4 до 11 февруари в “Арена Армеец“. Билетите са в продажба на eventim.bg и в партньорската мрежа в цялата страна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички