Григор Димитров открил неподозирано умение, което може да го изведе до върха


Григор Димитров открил неподозирано умение, което може да го изведе до върха
Снимка: Guliver/GettyImages

3706 0

Световният №3 Григор Димитров даде любопитен коментар за играта си по време на Australian Open. Българинът разкри, че наскоро е открил, че има способността да се издигне на ново ниво в моментите, когато това му е необходимо. По този начин Гришо отговори на въпрос, свързан с почти перфектната му игра в напечените моменти, въпреки че през тази година в Мелбърн не изглежда във най-върховата си форма.

"Това е наистина добър върпос. Но се научих, че мога да сменя на друга скорост тогава, когато наистина се нуждая от това. Мисля, че това е нещо, което се опитвам да направя по време на турнира в Австралия. В първите два кръга, дори в първите три, не удрях добре топката. Знам, че е така, но във важните моменти, когато беше най-важно да се представя на ниво, успявах да играя на ниво. Срещу Кирьос обаче издигнах играта си до напълно ново ниво, с по-висок процент на сервис. Играх силно и това беше важна стъпка в правилната посока", обясни Димитров след успеха си на австралийската надежда.

Поглеждайки напред към надпреварата Гришо също така сподели, че се е научил да се наслаждава на моментите си на корта и се фокусира повече върху това, вместо да поставя допълнително напрежение върху себе си.

"Не знам какво да очаквам, но е много важно в такива дълги турнири да правиш добра самооценка след всеки двубой - да намериш начин да се представиш по-добре следващия път, когато си на корта.

Важно е да се наслаждаваш - не знаеш колко пъти ще се изправиш на Род Лейвър Арена и ще можеш да играеш. Това ми дава допълнителна мотивация - просто да играя тенис", каза още Григор Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички