Халеп още не може да преживее загубата в Париж


Халеп още не може да преживее загубата в Париж
Снимка: Gulliver/GettyImages

718 0

Симона Халеп се завръща отново на турнира в Ийстбърн. Това е първото участие на румънката, след като преди малко повече от две седмици загуби финала на Ролан Гарос от Йелена Остапенко в три сета. Тенисистката признава, че се бори да приеме тази загуба, а на пресконференция в Ийстбърн тя заяви: "Вече съм по-спокойна и съм готова да започна отначало".

"Още ми е мъчно, но това е нормално. Все още си мисля за мача, преди да заспя. Трудно е да водиш със сет и 3-0, а впоследствие да загубиш. Не можах да победя, а имах толкова много възможности", добавя тя, припомняйки си финалната среща.

"Сега мисля, че трябваше да ударя точно тази топка, да играя по-добре, но не го направих и това ме убива. Първите дни след загубата бяха тежки за мен, но след това отидох на почивка, на която се почувствах по-добре.

Има и позитивна страна на нещата, защото направих страхотен сезон на клей. Спечелих много мачове срещу добри тенисистки. Нямам от какво да се оплаквам. Просто ако отново изпадна в такава ситуация трябва да бъда по-смела", коментира още тя.

Халеп има възможност в Ийстбърн да измести германката Анжелик Кербер от първото място и еднолично да заеме лидерската позиция в световната ранглиста. На въпрос дали мисли за това, световната номер 2 отговаря с усмивка: "Сега, когато съм толкова близо, тази мисъл идва все по-често в ума и в душата ми.

Аз наистина искам да достигна до тази позиция. Аз съм близо, но все още далеч. Сега трябва само да печеля мачовете си и да дам всичко от себе си, за да го постигна. Това ще бъде голямо нещо за мен".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички