Гърбът на Федерер го предаде и Франция лесно изравни за 1:1 на финала на Купа Дейвис


Гърбът на Федерер го предаде и Франция лесно изравни за 1:1 на финала на Купа Дейвис
Снимка: Getty Images/Guliver

1902 0

Швейцария е в шок - световният номер две и жива легенда на тениса Роджър Федерер показа, че контузията в гърба, която получи преди седмица на полуфинала на Мастърса на осемте най-добри в Лондон, продължава да го тормози и го прави неконкурентоспособен за най-важния му мач за годината - финала на Купа Дейвис. Днес Федерер излезе във втория мач от финалния двубой между Франция и Швейцария, само за да загуби с категоричното 1:6, 4:6, 3:6 от Гаел Монфис - втората ракета на Франция. Така резултатът в сблъсъка вече е 1:1 победи.

Показателно за превъзходството на Монфис беше представянето му в първия сет - 100% спечелени точки на първи сервис. Това вдъхнови атактивният французин и той нямаше проблеми до края на мача срещу видимо изоставащия в темпото на мача Федерер. Така швейжарецът за пръв път в кариерата си загуби на клей от Монфис и за пръв път загуби с 0:3 мач от Купа Дейвис - точно в най-важния момент за страната му и за него.

В събота от 16:30 ч. българско време ще започне срещата на двойки между Франция и Швейцария, в която според предварителните заявки Ришар Гаске и Жулиен Бенето ще се изправят срещу Микаел Ламер и Марко Киудинели. Все пак капитаните на двата отбора могат да направят промени до час преди началото на мача, а предвид днешните резултати е много вероятно Стан Вавринка да влезе в игра.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички