Швейцария поведе с 1:0 във финала за Купа Дейвис


Швейцария поведе с 1:0 във финала за Купа Дейвис
Снимка: Getty Images/Guliver

1444 0

Отборът на Швейцария поведе във финала за Купа Дейвис, след като в първия мач от сблъсъка с Франция втората ракета на кръстоносците Станислас Вавринка победи с 3:1 сета първата ракета на петлите Жо-Вилфред Цонга - 6:1, 3:6, 6:3, 6:2.

Мачовете от финала се играят на стадиона на Лил - "Стад Пиер Моро", а настилката е клей. Засега изборът на французите точно в този аспект - червена землена настилка, изглежда погрешен, тъй като Вавринка безспорно показа, че е по-стабилният играч и се справи с Цонга. Французинът така и не успя константно да се противопостави на бекхенд, а и не си помогна достатъчно с начален удар. Агресивният стил на Цонга просто "потъна" в червения пясък, а Вавринка се възползва максимално и с премерена игра, с доста разнообразни атаки и излизания към мрежата пречупи противника.

Вторият мач, който започва от 18:00 часа, противопоставя Роджър Федерер и Гаел Монфис. Интересно ще е дали Федерер се е възстановил от болките в гърба и какво е състоянието на Монфис, който след US Open също страдаше от контузии. Точно на US Open Федерер победи Монфис с 3:2 сета, след пълен обрат и два спасени мачбола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички