Гришо от Дубай: Аз съм от тези тенисисти, които лесно свикват с промените


Гришо от Дубай: Аз съм от тези тенисисти, които лесно свикват с промените
Снимка: Guliver/GettyImages

1514 0

Григор Димитров стартира участието си на турнира от сериите АТР 500 в Дубай утре, като ще бъде поставен под №1 в надпреварата. Днес сънародникът ни бе потърсен за няколко въпроса от организаторите на турнира. Вижте какво сподели българинът:

- Григор, добре дошъл в Дубай. Кажи ни какво очакваш през тази седмица?

- Всъщност очакванията ми са големи. Обичам Дубай, ако трябва да съм честен. За последно бях тук преди доста време, за да играя тенис. Последните пъти бях тук на почивка за няколко дни, но този път е по-различно. От няколко дни тренирам на централния корт, страхотно е. Това е един нов, различен турнир за мен от последните няколко сезона. Радвам се, че съм тук и ще мога да играя.

- Да, ти в последните години игра на турнира в Акапулко...

- Да, играх там, хареса ми. Но сега избрахме Дубай с моя екип. Дойдохме тук, все пак Дубай е на един полет разстояние от Калифорния, макар този полет да е малко дълъг. Условията тук са страхотни, има място за тренировки, времето е топло - какво повече. 

- Поставен си под №1 в турнира - никога не си бил под №1 в Дубай. Внася ли това допълнително напрежение в теб?

- Не, не. Това няма как да промени нагласата ми за турнира. Аз съм тук, трябва да печеля мачовете си. Най-важно е да не подценяваш съперниците си, без значение на коя позиция си поставен. Това е най-важното за високопоставените тенисисти. Когато си поставен под №1 е нормално всеки да иска да играе срещу теб, да те победи. Аз обаче съм фокусиран върху играта си и искам да ставам по-добър с всеки мач, който играя. Разбира се ще бъда щастлив ако спечеля колкото може повече мачове.

- Започна добре годината, представи се отлично. Искам да те попитам - може ли времето да влияе на твоя стил на игра?

- Условията могат да променят много играта, да. В предишните дни беше много топло и топката летеше по-бързо. Днес е по-хладно, има и вятър - това променя всичко. Всеки ден играта може да се промени. Смятам, че съм от играчите, които бързо се адаптират както към времето, така и към противника. Фокусиран съм върху това и ще контролирам това, което мога.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички