Гришо: Не бих отишъл в Лондон като резерва


Гришо: Не бих отишъл в Лондон като резерва
Снимка: Getty Images/Guliver

3286 0

Григор Димитров няма да се възползва от евентуална възможност да бъде записан като резерва за финалния турнир от веригата "Мастърс" в Лондон. Снощи най-добрият ни тенисист падна с 3:6, 3:6 от Анди Мъри на 1/8-финалите в Париж и така приключи сезона. Първата ни ракета имаше шанс да попадне сред първите 8, но ако стигне до мача за титлата. Пред Григор обаче може да се открие възможност да пътува за английската столица като резерва.

"Ако не се класирам, значи не заслужавам. Не бих отишъл в Лондон, за да се надявам някой да се контузи и тогава да вляза на неговото място", сподели 23-годишният хасковлия в интервю за най-големия френски спортен вестник „Екип".

Димитров призна, че се чувства доста добре в момента и за него евентуалното участие в Лондон ще бъде достоен завършек на силния сезон.

Българската звезда в тура очаква да се представи още по-силно догодина. Според него партньорството с треньора Роджър Рашийд го е направило по-зрял на корта.

"Работата, която свършихме преди началото на сезона, и изиграните мачове ми донесоха тази зрялост. Наистина научих много, макар и това да се случи по-бавно от очакваното. Важното е, че в момента се чувствам много добре и съм уверен в собствените си възможности. Имам големи очаквания към себе си за следващата година и се надявам да се представя добре в турнирите от „Големият шлем", добави Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички