Григор Димитров - Анди Мъри


Григор Димитров - Анди Мъри

4100 0

Днес, след само по-малко от шанс, първата българска ракета при мъжете Григор Димитров излиза срещу двукратния шампион на турнири от „Големия шлем” Анди Мъри в битка, в която не може да си позволи загуба.

Мачът е от трети кръг на Мастърса в Париж и е директно тенис сражение за място сред осемте най-добри на Финалния Мастърс в Лондон.  До момента позицията на Григор остава най-неприятна – в първите си мачове и Давид Ферер, и Милош Раонич спечелиха, макар и с мъка, в по три сета, което е неприятен момент за Григор.

С осигурените 90 точки дотук, Мъри на практика се класира за Финалния Мастърс почти сигурно. Отделно има и още няколко фактора, които могат да наклонят везните в полза на Григор. Първият е умората при Мъри, който играе буквално навсякъде след Откритото първенство на САЩ, за да може да събере необходимите за участие в Лондон точки. Мъри изигра невероятен финал с Томи Робредо във Валенсия миналата неделя (26 октомври) – най-дългият трисетов мач за сезона, като в края му Мъри едвам ходеше и направо рухна на корта.

Досега Григор е играл пет пъти с Мъри, като има две победи и три загуби. Двете му победи обаче са в последните два мача – в Акапулко, на полуфинал и на Уимбълдън, на четвъртфинал. Настилката в „Берси” не е от най-бързите възможни, но вчера Григор сервираше много добре срещу Куевас и ако повтори и днес, по-умореният Мъри може да не е достатъчно бърз с краката при най-силното си оръжие – ретурът, за да поставя константно Григор под напрежение. А стигне ли се до физическо надиграване, Григор вече показа, че може – точно в Акапулко, където обърна Мъри от сет пасив и с два тайбрека. Затова може да се рискува с победа на Димитров, макар той да е считан за букмейкърите за аутсайдер.

Прогноза: 2:0 сета за Димитров, потенциален тайбрек

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички