Григор започна новия сезон с експресна победа в Бризбън


Григор започна новия сезон с експресна победа в Бризбън
Снимка: Getty Images/Gulliver

2852 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров изпрати 2018г. и започна новия сезон с чиста победа. Хасковлията победи японеца Йошихито Нишиока в първия кръг в Бризбън с 6:3, 6:4.

Първият сет не бе особено убедителен за Григор, като в първите си два сервис гейма направи 4 двойни грешки и му се наложи да спасява 5 възможности за пробив. В четвъртия гейм обаче и японеца срещна затруднения. Изостана с 15:40, след което намали малко риска при ретурите и успя да влезе в няколко разигравания. Световният №19 обаче остана стабилен и се възползва от слабостите на съпеника си, а непредизвикана грешка доведе до първия пробив в мача – 3:1. След това Димитров успя бързо да докара сета до 6:3.

Във втория сет Григор показа много по-различна игра и загатна за всички умения, които притежава. Тръгна равностойно до 2:2 гейма, но след това българинът не остави никакъв шанс на Нишиока. Той реализира два пробива и напредна в резулата с 5:2. Въпреки че леко се поотпусна в края, българинът не допусна изненада, а японецът успя да върне само един пробив, за да се затвори двубоят - 6:3, 6:4.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички