Григор за битката за Ковид-19: Имах съмнения, дали ще се върна изобщо обратно там, където бях


Григор за битката за Ковид-19: Имах съмнения, дали ще се върна изобщо обратно там, където бях
Снимка: Getty Images/Gulliver

1617 0

Първата ракета на България Григор Димитров призна, че все още усеща някои ефекти на COVID-19, след като се зарази с коронавируса през юни, докато участваше на демонстративните турнири Адриа Тур, организирани от Новак Джокович в Сърбия и Хърватия.

Още в края юли Димитров разкри, че е изкара тежко заболяването, а в интервю за BBC той споделя, че може би не е трябвало да участва на Откритото първенство на САЩ в края на август. "Симптомите бяха много неочаквани и продължиха да бъдат с мен известно време. Мисля си, че може би не трябваше да ходя в Щатите, но си казах, че трябва да тествам на какво ниво е тялото ми", коментира хасковлията, който отпадна още във втория кръг на US Open.

В края на октомври по време на участието си в Антверп Димитров сподели, че вече се чувства по-добре. "Сега се чувствам много по-добре и дори не ми се налага да правя дремки през деня. Но има някои дребни неща от време на време, които те карат да си мислиш: "Човече, не е същото като преди". Всичко е наред, но кой знае как ще се развият нещата. Единствено се надявам да не се заразя отново", каза Григор.

Tой призна, че въпреки отличната си подготовка, също е имал големи трудности с дишането. "Пулсът ми беше много повишен. Правим доста тренировки на висока надморска височина, но това беше сякаш си на висока надморска височина и трябва да дишаш през сламка. Отне ми 2-3 месеца, за да се възстановя напълно. Гледайки назад беше малко страшно и показва, че наистина всеки може да го пипне.

Преминавайки през трудните моменти сам, имах огромни съмнение, дали ще се върна изобщо обратно там, където бях. Стойностите бяха толкова далеч от това, което възприемах за нормално, че беше труден период за преодоляване", допълни Димитров.

А Григор Димитров доминира сериозно при 20-те най-красиви изпълнения за месец октомври (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички