Григор в топ 3 за най-атрактивно чупене на ракети


Григор в топ 3 за най-атрактивно чупене на ракети

1418 0

Григор Димитров вече е в топ 3 на тенисистите, които чупят най-атрактивно ракети. Българската звезда е достоен наследник на Горан Иванишевич и Марат Сафин написа в. „Екип", цитиран от вестник "24 часа".

"В неделя суперталантът Григор Димитров изпусна нервите си. В съвременния тенис това се случва рядко. Но може би в случая злото е за добро, защото спортът стана прекалено "чист". Е, невинаги. Ернестс Гулбис и Беноа Пер, известни с чупенето на оръдието си на труда, разбраха, че има и по-добър от тях. Димитров избра да приключи мача с наказателен гейм, след като разби яростно трета от своите ракети.

Казваме "избра", защото той се приближи тихичко до съдията, за да разбере какви последствия може да има от този изблик на лошо настроение. Евентуална дисквалификация щеше да го остави без точки за класацията на АТП и чека за финалист. Това избухване бе оправдано и точно това го прави по-интересно", пише френският спортен всекидневник, според който правилата за поведение в тениса ограничават шоуто за публиката.

Димитров влезе в класация на фенове за ефектно чупене на ракети и след мача с Анди Мъри (Шот) на 1/8-финал от откритото на Австралия през миналия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички