Григор Димитров се провали и в Мадрид


Григор Димитров се провали и в Мадрид

1760 0

Мач на разочарованието – така определиха мнозина сблъсъкът между първата ни ракета при мъжете Григор Димитров и испанеца Пабло Карено-Буста. Причината беше представянето на двамата предишната седмица – Григор загуби драматично финала на турнира в Истанбул, докато Буста не успя да се пребори за титлата в Ещорил със сънародника си Николас Алмагро. Кой щеше да изпие нова горчива чаша – оказа се, че това е Григор Димитров, който падна в два сета – 6:7 (3), 3:6.

Преди днешната среща двамата бяха играли три пъти и трите пъти Димитров беше печелил, включително веднъж в Мадрид през 2014 година. И сега двубоят тръгна с предимство за Григор, който имаше шанс за пробив още във втория гейм на мача, но не успя да го реализира. В петия гейм Григор спаси цели три шанса за пробив, като в единия случай мрежата беше против него, но с добра атака българинът неутрализира подаръка на Фортуна за противника му. При 4:4 дойдоха два поредни пробива – първо в подаването на Димитров, на 15, но след това той направи рибрейк благодарение на последователни печеливши удари от бекхенд и форхенд.

Стигна се до тайбрек, в който испанецът направи минипробив за 3:1 точки след удар с рамката на ракетата от форхенд на Григор. Още в следващата точка българинът пак допусна минипробив, след опит за игра на мрежата, който обаче беше контриран отлично от испанеца с къс диагонал от бекхенд. Димитров върна единия минибрейк след продължително разиграване и грешка на Буста, но Григор удари форхенд в аут за 2:6 и в крайна сметка сетът отиде на сметката на испанеца след 7:3 точки.

Вторият сет тръгна с шанс за пробив в полза на Димитров, след двойна грешка на Буста, но испанецът набързо се поправи. Веднага ситуацията се обърна след две много груби грешки от форхенд на българина и Буста стигна до точка за пробив, но Григор я спаси с хубава атака на мрежата и прецизно стоп воле. Българинът спаси и втора точка за пробив, с уверен смач, успя да отрази и трета с премерена агресия и лесен завършващ форхенд по диагонала, но вече при четвъртата точка Буста натисна в точния момент от бекхенд по правата и проби. Последва серия от 11 поредни точки на сервис за Григор, който спаси и мачбол при 3:5, след това не успя да се възползва от три точки за връщане на пробива и накрая беше наказан при втория мачбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички