Григор: Спах само 2 часа след битката с Надал


Григор: Спах само 2 часа след битката с Надал
Снимка: БГНЕС

2221 0

"Важната част в момента за мен е постояноството, за да може малко или много да се плашат от мен. Когато си постоянно силен, 20% от мача го печелиш преди да започне, гледат те по друг начин в съблекалнята". Това заяви първата ни ракета при мъжете Григор Димитров, който беше категоричен – искам да издържа колкото се налага срещу всеки един в света. 

„Имаше моменти, в които наистина не можех да събера себе си, не можех да се фокусирам, да тренирам по начина, по който исках. Нямах и треньор известно време. Миналата година беше психически тежко, повече отколкото физически. Просто изгубих своя път към успеха. Няма как да изгубиш тръпката към спорта, защото това го правя от малък. Винаги най-доброто място за мен е било в кота. Сега на корта се чувствам много добре", заяви първата ни ракета пред Нова тв. 

Относно полуфиналния мач в Мелбърн срещу Рафа Надал, Григор коментира: "Може би спах 2 часа след това. Мачът го играх 20-30 пъти в главата си, говорих с родителите си, не можех да спя. Мислех какво съм можел да направя по-добре. Но колкото и да го мислех, се чувствах удовлетворен. Просто беше малък шанс на края.”

А дали усеща този двубой като победа? „И да, и не. За мен беше чудесно, че издрържах пет сета. Че след първия сет продължих да вярвам в себе си. Усетих, че заслужавам мача. А не, защото наистина загубих мача. В тениса има само един шампион. Няколко дни след това вече можех да помисля повече за плюсовете и минусите.”

"Дълго време отнема на един играч да започне да играе един много добър тенис и всеки един да започне да се плаши от него. В съблекалнята вече всеки те гледа по по-различен начин. Като влезеш в мача вече 20% от него е спечелен. Това са малки детайли”.  

Григор заяви, че е достатъчно патриот и няма какво да доказва на българската публика. Гришо беше остро критикуван, че не дойде да играе на турнира в София през миналата година.

"Не искам да се занимавам с неща, които вече са минали. Целите ми в момента са съвсем различни. Може да се направят някои жертви в момента. Щом имам български паспорт, нося герба отзад не телефона си. Нямам какво да показвам, просто си върша моята работа в момента, Имам приоритети, които са ми важни. Доказал съм, че съм достатъчно патриот”, коментира Димитров.

 

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички