Григор: Нищо не съм постигнал с магическа пръчка, не се спирам за момент


Григор: Нищо не съм постигнал с магическа пръчка, не се спирам за момент
Снимка: БГНЕС

1367 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров сподели очакванията си за турнира в София, който стартира днес. Григор ще изиграе първия си мач от Garanti Koza Sofia Open в четвъртък. 

"Настилката ми се вижда добре, топките са бързи, което на мен ми харесва. Имам още неща до отработя, но играя вкъщи и трябва да се фокусирам върху мачовете, за да се представя добре. В Мелбърн беше уникално. Още от първата година, когато играх там имаше много голяма агитка от българи. Особено в мача срещу Рафа беше уникална атмосферата", заяви Григор пред БНТ.

Гришо заяви, че не иска да се оправдава с добрата игра в Австралия и с това, че е изморен. Напротив иска да спечели турнира в столицата и ще даде всичко от себе си.

Относно това, че миналата година пропусна първото издание на турнира и това, че не играе за Купа Дейвис: "Нямам лоши намерения нито към Купа Дейвис, винаги искам да играя за България. Миналата година имах други планове в Америка. Винаги искам да помагам на момчетата и когато мога го правя, но просто плановете ми не съвпадат с мачовете за Купа Дейвис. В момента имам други цели".

Гришо благодари на всички треньори, с които е работил като сподели, че е извличал само позитивното от работата с тях. "Всичко се натрупва през годините, независимо с кого работя. Винаги взимам позитивните неща и има плюсове от работата с всички. Нямам магическа пръчка, просто всичко се натрупва. Работата извън корта, фитнеса, декемрви всеки ден по 5-6 часа тренировки. Работата във фитнеса ми помага и да се чувствам по-добре психически, защото знам, че съм се трудил много. Много мачове се насъбраха, така че използвам всеки момент за почивка. Просто не се спирам в момента.

"Какво се е променило? Тактиката срещу всеки един от играчите. Моята игра е по-добра, разбрах оръжията си, кой удар кога да използвам, постоянство във фитнеса. Малките неща, които правят разликата".

"В днешно време, особено като погледнем кои са играчите, трябва много внимателно да избираме турнирите. Има някои, които играят всяка седмица, но за мен това няма смиъсл. Трябва да има цел, за да илизаш на корта и да оставиш всичко от себе си", зави още първата ни ракета.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички