Григор: Следващата цел е титла от Големия шлем


Григор: Следващата цел е титла от Големия шлем
Снимка: Getty Images/Gulliver

1667 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че е бил подготвен за битка с Денис Новак и не е позволил ранните пробиви да го успокоят. Димитров постиган победа срещу австриеца в три сета на Australian Open, а след мача разкри още, че ще излъже, ако каже, че една от следващите цели е титла от Големия Шлем.

"Трябваха ми няколко гейма, за да свикна с играта му. Направих ранен пробив, но това не ме успокои, защото знаех, че той е записал 3 победи в квалификациите и нямах представа на какво е способен", заяви българинът.

"Гледам мач за мач. Това винаги е било моя мечта. Постигнах някои неща, които винаги съм искал. Това е следващата стъпка. Не искам да лъжа и да звуча прекалено скромен. Единственото, което мога да направя, е да се раздавам на 100% процента и да се опитам да вдигам нивото с всеки мач", сподели Гришо за мечтата си първа титла от Големия шлем.

"Имам страхотни спомени, обичам да играя на този корт. Днес имаше доста силен вятър по време на загрявката. Не можеш да използваш максимално ударите си, но аз се опитах да бъда концентриран и да използвам всяка възможност, както и да спестя малко сили", заяви още световния номер 3, като допълни, че веднага смята да се завърне на корта за допълнителна тренировка след мача.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички