Съперникът на Гришо на АО има повече титли за 2017-а от него, но в ITF


Съперникът на Гришо на АО има повече титли за 2017-а от него, но в ITF
Снимка: DiePresse.com

2418 0

Първият съперник на Григор Димитров на Аустрелиън Оупън е австрийски квалификант, който влезе в надпреварата като номер 224 в света. Това е Денис Новак, който изглежда лесна хапка за световния номер 3, но дали ще е така?

Изданието live-tennis.com ни помогна да добием по-пълна представа за съперника на Димитров в първия за годината турнир от Голям Шлем в тениса.

Новак премина през квалификационните кръгове за първи път в кариерата си, за да достигне основната схема на турнир от Голям шлем.Най-близо до това той е бил през 2016 г. на "Уимбълдън", когато губи в последния квалификационен кръг. Сега, в Мелбърн, той постигна това, елиминирайки трима - Иля Ивашка, Данило Петрович и Гоу Соеда.

Извън квалификациите за Откритото първенство на Австралия, неговият единствен друг турнир през този сезон беше Чаленджър в Нумеа, където отпадна в първия кръг от Тейлър Фриц.

Той винаги е печил по два мача от турнира, като двата пъти са били в родината му през 2015г. в Кицбюел и във Виена през 2017г., където побеждава Томас Фабиано, преди да попадне на Кайл Едмънд в три неблагоприятни тайбрека. Всъщност, това бе и единствената му поява на турнир от ATP през миналия сезон.

Освен кратък период в средата на 2014 година, 24-годишният австриец прекарва цялата си кариера извън топ 200, като в момента е 224-ти. Той обаче е натрупал титли на ниво ITF, завоювайки 23 такива, 7 от които през 2017 г.

Новак пада извън топ 400 в средата на годината, но силна втора половина, включваща 3 титли на Фючърси, го вдига до 225-а позиция в края на 2017 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички