Григор се провали за втора поредна година на "Ролан Гарос"


Григор се провали за втора поредна година на "Ролан Гарос"

1500 0

След крушението на „Ролан Гарос” срещу Иво Карлович през миналата година, Григор Димитров успя да „повтори упржанението” и през тази. Той загуби с 0:3 сета – 6:7(7), 2:6, 3:6, срещу американеца Джак Сок и явно демонстрира в каква жестока игрова дупка е изпаднал. Най-страшното е, че когато нещата не тръгнат, Димитров се пречупва твърде, твърде лесно.

Още от самото начало на мача тактиката на Сок стана ясно – игра до откат на бекхенд на нашето момче, което му донесе тотален успех. Американецът беше изправен пред четири точки за пробив и ги спаси всичките точно с изпълнения или от сервис, или от основна линия на бекхенда на Григор. В осмия гейм на сета Димитров не се възползва от цели три шанса. Единствената голяма трудност за Григор на негов сервис беше третия гейм, в който той спаси две точки за пробив, дошли след проблеми на бекхенд. Логично се стигна до тайбрек и там, при 5:3 точки в полза на Димитров, дойде големият фал – неуспешна къса топка, която обърна развоя и Сок успя да вземе сета след 9:7, от втори опит, след като натисна на втори сервис на Димитров и успя да принуди българина да опита екстремен удар от форхенд от неудобна позиция.

Горчиво загубеният сет се отрази на Григор, който така и не можеше да намери отговор на постоянната бомбардировка на бекхенда си. Българинът пропусна още два шанса за пробив – в третия гейм и беше наказан в шестия, с пробив на нула, след безобразна игра и четири непредизвикани грешки. Това се оказа фактическият край на сета, след като Димитров повече не записа и гейм и срамно се предаде при първия сетбол на Сок – при 2:5, на свой сервис и след удобна топка на форхенд, която прати в мрежата.

Ужасното представяне на Григор продължи и в третия сет, като българинът допусна пак пробив на нула и то в реално второ свое подаване, което даде аванс на Сок от 3:0 гейма. Всякакво настроение от играта на Димитров буквално изчезна и до края на мача той не направи нищо на сервис на американеца, като единствено спаси един мачбол и то защото Сок сбърка волето на мрежата, което можеше да направи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички