Григор преди Уимбълдън: Като че ли започвам наново в тениса, а съм в Тура 14 години


Григор преди Уимбълдън: Като че ли започвам наново в тениса, а съм в Тура 14 години
Снимка: Getty Images

4645 0

Първата ракета на България Григор Димитров се определи за един от "по-възрастните" тенисисти и призна, че се чувства сякаш започва наново в тениса на 32 години. Звездата ни направи тренировки със Себастиан Корда и Алекс де Минор преди старта на Уимбълдън.

"Играх с три поколения състезатели и го оценявам. Има какво да научиш от всеки играч, без значение дали е много по-млад, или по-възрастен. Аз съм вече от по-възрастните, но имам много опит, работил съм много и мога да го използвам, когато имам нужда. Винаги ми харесва да съм тук, наслаждавам се на атмосферата, на Уимбълдън, на кортовете, на всичко наоколо", заяви Димитров в очакване на първия си мач в турнира.

"Докато тялото ми се чувства добре, докато съм оптимистично настроен, всичко може да се случи. Трябва да намериш баланса между оптимизъм и спокойствие. Всичко може да се случи - да отпаднеш в първия кръг или да спечелиш луд мач в пет сета.

Просто искам да бъда максимално добре подготвен за това, което ми предстои. Тази година изиграх първия си финал от 5 години. В момента като че ли започвам наново, а съм вече 14 години в професионалната верига", допълни родният тенисист. А ето какъв коефициент предлага sesame.bg Григор да спечели Уимбълдън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички