Григор: Опитвах се да не показвам колко съм нервен


Григор: Опитвах се да не показвам колко съм нервен
Снимка: Getty Images/Guliver

2339 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров спечели първа титла на турнир от сериите Мастърс. Българинът триумфира в Синсинати след успех на финала над Ник Кирьос. Първата ни ракета разкри, че по време на двубоя е бил изключително нервен, но се е постарал това да не личи.

"Знаех какво трябва да направя, но никога не знаеш какво да очакваш. Ник е много добър тенисист, познаваме се доста добре. Доволен съм от играта си, но мисля, че някои неща можех да направя и по-добре. Нервите обаче бяха там", сподели българинът след награждаването. 

"Просто съм щастлив. Честно казано, няма какво друго да кажа. Щастлив и смирен съм да държа този трофей в ръцета си - моят първи "Мастърс", точно тук. Невероятно е. Винаги съм харесвал този турнир. Играл съм няколко пъти и винаги съм си мислел, че това може да бъде един от първите ми трофеи, и ето че е първият - ще слушам вътрешния си глас повече".

"Позитивно е, че отивам така към US Open, но най-важното нещо е да остана здраво стъпил на земята, да продължа да работя по същия начин, да вярвам в себе си и да се подготвя по най-добрия възможен начин за Откритото първенство на САЩ", добави още българинът.

Григор определи, че първият сет е бил много важен, за да се поздрави с голямата победа. "Срещу него (б.а Ник Кирьос) никога не знаеш какво можеш да очакваш към теб. Имам предвид, той е такъв тип играч, който може да направи всичко и да извади огромна мощ от почти всяка позиция, така че трябваше да съм готов. Всичко се сведе до няколко точки, които успях да отиграя по-добре от него, просто успях да сдържа нервите си".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички