Григор не издържа и допусна обрат срещу Монфис в Маями


Григор не издържа и допусна обрат срещу Монфис в Маями
Снимка: Getty Images/Guliver

1316 0

След голямата победа над втората ракета в света Анди Мъри, най-добрият български тенисист Григор Димитров не можа да направи нова голяма крачка и отстъпи пред французина Гаел Монфис, след като допусна обрат – 7:6 (5), 3:6, 3:6. Загубата потвърди, че за Григор французинът е един от най-неудобните съперници – българинът има само една победа от вече пет мача с Монфис, при това Григор спечели след отказване на французина, преди две години в Букурещ.

В първия сет на два пъти Григор повеждаше с брейк, но на два пъти Монфис осъществяваше моментален рибрейк. В крайна сметка се стигна до тайбрек, където нашето момче пак започна с двойна грешка, както срещу Анди Мъри, а Монфис дори поведе с 4:2 точки след чудесен минаващ удар. Французинът обаче сбърка ретур за 5:5, а след това Григор записа две поредни точки, като на свой ред натисна добре на ретур.

Вторият сет започна неприятно за Григор, който бе пробит още на старта. Французинът затвърди, а в петия гейм се наложи Димитров да отразява нов брейкбол. Форхендът работеше отлично за Монфис, който поддържаше аванса си, а въпреки че продължаваше да играе на добро ниво, българинът така и не се добираше до брейкбол, въпреки че на два пъти повеждаше с 0:30 на ретур. В края на сета Монфис стана много агресивен и стигна до 15:40 и два сетбола в деветия гейм. Григор отрази първия с успешна атака на мрежата, но при втория прати бекхенд в мрежата, което означаваше решителна част.

А третият сет започна по възможно най-добрия начин, след като българинът проби на нула. Затвърждаването на пробива обаче отново се оказа непосилна задача, както и в предишните два случая. Монфис спечели първата точка, а с двойна грешка и разминаване на мрежата резултатът стана 0:40. Българинът отрази първия брейкбол, но при втория прати бекхенд в мрежата.

Особено драматичен бе шестият гейм, в който Григор се справи с 4 възможности за пробив на французина. В гейма, който продължи 14 минути, бяха разиграни 20 точки, а една от тях бе с 46 удара. Страхотен шанс пропусна след това нашият, след като поведе с 15:40, но Монфис удържа за 4:3, пише tenniskafe. Ситуацията се повтори, но при сервис на българина, което означаваше два скрити мачбола за французина. Той прати форхенд в аут за 30:40, но след това нервите на Димитров не издържаха и бе пробит, след което Монфис приключи мача с гейм на нула.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички