Григор Димитров със сладък обрат срещу Анди Мъри в Маями


Григор Димитров със сладък обрат срещу Анди Мъри в Маями
Снимка: Getty Images/Guliver

1965 0

Най-после първата ни ракета при мъжете Григор Димитров записа престижна и много сладка победа. На Мастърса в Маями българинът успя да осъществи обрат и да спечели с 6:7 (1), 6:4, 6:3 срещу британеца Анди Мъри. Това беше трета победа на Григор в общо девет мача срещу Мъри.

Мачът тръгна много трудно за Димитров, който само в първите си два сервис гейма се изправи пред общо 5 точки за пробив. Българинът спаси 0:40 в първия си сервис гейм, след два аса и отлично проведена точка с много сериозна размяна на удари от основна линия. Във второто си подаване обаче Григор се самопроби, правейки три непредизвикани грешки и двойна, като за капак пропусна елементарен смач. Моментално нашето момче успя да върне пробива, след като направи изключителен лоб от бекхенд на воле на Мъри на линията и обра овациите на публиката. Точно този четвърти гейм демонстрира, че първият сервис на Мъри е изчезнал някъде, точно както в първия му мач в турнира срещу Денис Истомин.

С течение на сета обаче Мъри показа, че е достатъчно добър на втори сервис, за да не позволи повече проблеми. За щастие и Григор беше стабилен на свой сервис, като похвално опитваше да контролира разиграванията от форхенд и често успяваше. В крайна сметка логично се стигна до тайбрек, където Димитров започна отвратително – с двойна грешка. Клиничен бекхенд на Мъри по правата доведе до предизвикана грешка на българина, с което резултатът стана 4:1 точки за шотландеца и два минипробива аванс за него. А след това Григор направи още един безумен пропуск – след драйв воле от бекхенд почти на нивото на глезените, нашето момче просто трябваше да завърши едвам върнатата топка и я пресили с метър. Това вече беше краят и безславно Димитров сдаде първия сет – със 7:1 точки и грешка от бекхенд за финал.

Доста изненадващо с оглед на развитието на мача Григор проби на старта на втория сет, при това на нула, след серия от тежки форхенди, с които разби постановката на Мъри от основна линия. Нещо повече – разпадът на Мъри продължи с пълна сила и Григор го проби пак на нула, след като направи показно с подсечен ретур от бекхенд, за да завърши гейма с печеливш лифтиран ретур от бекхенд по правата, точно в ъгъла. Мъри се записа в сета чак за 1:4 гейма и моментално успя да направи пробив или по-точно Григор му го подари с две двойни грешки и една непредизвикана. Шотландецът спечели трети пореден гейм, след като спаси точка за пробив със силен сервис, но все пак Димитров удържа и успя да затвори сета с 6:4, макар че допусна точка за пробив при 40:15 на свой сервис за частта.

В третия сет Мъри удари пръв – за 3:1, показвайки повече устойчивост. Шотландецът, обаче, изглеждаше доста уморен и както в първия сет Григор направи рибрейк, след като захапа още на първата точка за пробив и премина в атака, завършвайки със смач! Нещо повече – българинът продължи мощно напред, пробивайки за 4:3 гейма, а противникът му определено изглеждаше с празен резервоар. И краят дойде бързо – с още два гейма на сметката на Григор, който завърши мача със стил, правейки нов пробив за 6:3!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички