Григор назад с 2 милиона долара този сезон


Григор назад с 2 милиона долара този сезон

808 0

Сривът на ракета номер едно на България Григор Димитров в световния тенис се отразява неминуемо и на банковата му сметка. За първи път от три години насам хасковлията няма да мине границата от 1 милион долара от наградни фондове през сезона.

Към момента Гришо, който падна до 26-о място в световната ранглиста, е заработил точно 881 808 долара, показва справка на "Всеки ден".

Димитров не беше падал под милион от 2012 г. насам. Тогава обаче тенисистът бе на 21 и тепърва се очакваше да пробие в елитния тенис. Още на следващата българинът дръпна сериозно нагоре и напълни джоба с над милион долара. В най-силния си сезон през миналата година, когато спечели три трофея и игра полуфинал на "Уимбълдън", Григор изкара близо 3 милиона. По груби сметки в момента българинът е с около 2 млн. назад заради лошото си представяне през настоящия сезон.

2015-а се превръща в черна година за Григор дори и по изиграни мачове. Сега той има 28 победи и 18 загуби, подобно на 2012-а, когато разликата е 24-19. През 2014 г. обаче има цели 50 победи и 18 загуби.

По всичко личи, че Димитров няма да закръгли заработеното до 1 милион. Освен настоящия в Базел, до края на сезона за него предстои само еоще един турнир - в Париж.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички