Григор Димитров се пропука на два пъти в края срещу Бердих


Григор Димитров се пропука на два пъти в края срещу Бердих
Снимка: Getty Images/Guliver

1172 0

Българският тенисист №1 Григор Димитров отпадна от турнира в Стокхолм, след като днес загуби с 5:7, 4:6 от Томаш Бердих в повторение на миналогодишния финал в надпреварата.

Гришо игра убедително в първите 8 гейма и на двата сета, но в решителните моменти, когато се решаваше мачът, нервите му не издържаха, а Бердих се възползва оптимално от шансовете, които му подари Григор.

Лошата новина за българина е, че не успя да защити точките, които спечели през миналата година и се очаква да падне допълнително в ранглистата. Към момента той е под №26 при мъжете.

Първите 8 гейма в мача се развиха по почти идентичен начин - сервиращият изпълняваше добър начален удар, като точки за пробив нямаше. Гришо веднъж стигна до аванс от 0:30 при подаване на Бердих, но не съумя да се възползва открилия се шанс.

В 9-ия гейм двойна грешка от ракетата на българина доведе резултата до 15:40, но с успешна игра в защита и грешки на Бердих Димитров успя да защити подаването си за 5:4. Колебанията при серивса му обаче продължиха и при 5:5 той допусна пробив. Чехът сервира леко неуверено при опита си да затвори сета, което доведе до 40:40. Бердих обаче показа по-здрави нерви и спечели следващите две точки, с което и гейма.

Гришо показа колебания и в началото на втората част, когато при 1:1 допусна две точки за пробив в полза на Бердих. С добри отигравания от основната линия обаче Димитров се защити и поведе с 2:1.

Така двамата вървяха без пробиви до 4:4, когато отново Бердих надделя в тактическия двубой. Димитров допусна три грешки на свой серивс и позволи на Бердих да атакува при брейк-пойнт, който чехът реализира. Последва точка за ри-брейк в полза на Гришо, но той пропусна ретура, а след това Бердих подпечата победата си с две бързи точки - 4:6 и победа за миналогодишния шампион.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички