Григор: Моят ключ е постоянството, мечтая и мога да съм №1 в света


Григор: Моят ключ е постоянството, мечтая и мога да съм №1 в света

2640 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров разкри на какво се дължи отличната му форма напоследък и коя е най-смелата му мечта в кариерата. Димитров говори на специална пресконференция след пристигането си у нас за турнира в София. Тя бе много силно посетена и тенисистът ни бе разпънат от журналистически въпроси.

"Благодаря ви, че сте тук, съжалявам, че закъснях", започна звездата.

"През последните месеци не съм спирал да работя, с екипа ми гледахме да се фокусираме върху важните неща, виждаме играта по един и същи начин. Искаме да построим печеливша игра и срещу силните противници да нямам само една опция, сподели Димитров в отговор на въпроса какво е променил в играта му и в самия него треньорът Даниел Валверду. - Тренирахме извънредно, и в дни за почивка, и след мачове. Затова се чувствам по-уверен на корта и по-щастлив, гледам да се наслаждавам на всеки момент на корта.

Живея мечтата си - да играя тенис, да печеля турнири, да бия силни противници, добави тенисистът. - Но имам още цели, това, което постигнах в Мелбърн, е само един добър резултат".

Григор разкри и коя е най-смелата му мечта в тениса - "Да спечеля турнир от Голям шлем, това ми е мечта още от малък, защо не и да стана номер едно в света, това ми е в обсега. Трябва само да продължа да работя по същия начин".

Димитров разкри, че не само се чувства готов да играе във формат 3 от 5, но може да направи и няколко по-продължителни мачове.

"Неведнъж съм показал, че мога да играя 3 от 5. Мачът срещу Рафа го показа, тогава мислех, че мога да играя още 1,5-2 часа. Ако искаш да спечелиш такъв турнир, трябва да изиграеш 3-4 такива мача. Тогава усетих, че наистина съм дал всичко от себе си. 20-30 пъти изиграх този мач в главата си и се чудех къде съм сгрешил, но разбрах, че съм дал всичко от себе си", сподели звездата на България.

Запитан кой елемент е подобрил най-много в себе си, Димитров заяви без колебание: Постоянството.

"Имам и самочувствие, предугаждах играта на съперника и взимах правилните решения, физически също съм по-добре. Движех се много добре. Малки са нещата, които съм подобрил, но с голямо отражение", посочи той.

Григор заяви, че преди богатият му технически арсенал е правил по-трудно формирането на собствен стил. "Преди беше по-трудно да намеря нужните оръжия, но това опира до тренировки, до постоянство. Сега не се отегчавах и след лоши дни и продължавам да вярвам, че най-доброто предстои", завърши той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички