Пореден експерт похвали Григор и разкри на какво се дължи успехът му


Пореден експерт похвали Григор и разкри на какво се дължи успехът му
Снимка: Getty Images/Guliver

1007 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров вече е в София за участието на турнира в зала "Арена Армеец", а похвалите за доброто му представяне не спират да валят. Григор спечели титлата в Бризбън и стигна до полуфинал на Autralian Open.

Поредният специалист, който изрази мнение е бившият тенисист Ерик Виноградски, който през 80-те години на миналия век направи силна кариера на двойки, а впоследствие стана треньор. 

"Григор Димитров срещу Надал реализира цели 79 уинъра от 179 точки, това е изключително много срещу играч като Рафа. Причината е, че колкото по-бърза е настилката и колкото по-бързи са атакуващите тенисисти, колкото по-силен сервис имат, толкова по-често излизат на мрежата или реализират уинъри и печелят."

"Така те получават и повече възможности за атака, по-често кортът се отваря пред тях и точно това помогна за перфектното представяне на Димитров, а и на Роджър Федерер. Топката отскача по-малко, по-лесна идва за атака, чувстваш се все едно играеш на трева. И това помага на атакуващите играчи", сподели Виноградски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички